Τα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες είναι απαραίτητες, προκειμένου να υπάρχει ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, ωστόσο δεν έχουν όλες την ίδια αξία, ούτε φυσικά τις ίδιες ιδιότητες. Για αυτό πρέπει όλοι μας να λαμβάνουμε τις κατάλληλες ποσότητες και με το σωστό συνδυασμό.

Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα, τα οποία παρέχουν σημαντικές ποσότητες μίας βιταμίνης. Ένα από αυτά είναι το Higher Nature True Food Natural Vitamin E. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε συσκευασία των 30 ταμπλετών. Πρόκειται στην ουσία για βιταμίνη Ε σε μορφή τροφής.

Η συγκεκριμένη ουσία προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση. Η True Food Natural vitamin E, περιέχει φυσικές μικτές τοκοφερόλες και φυσική βιταμίνη Ε σε μορφή τροφής. Είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και των αρτηριών, αλλά και τη γενικότερη ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι απαραίτητη για υγιή καρδιά, το νευρικό σύστημα, τις κυτταρικές μεμβράνες, τα μάτια, την κατασκευή του DNA, την εξισορρόπηση πίεσης και χοληστερόλης, την αναπαραγωγή, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει την βιταμίνη Α και τα πολυακόρεστα λιπαρά και ενισχύει την αντιοξειδωτική δύναμη του σεληνίου. Επιπλέον, υποστηρίζει τις λειτουργίες του «υπεροξειδίου της δεσμουτάσης» (SOD). Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ένζυμο που παράγει το σώμα.

Η D-άλφα τοκοφερόλη είναι φυσική και έχει ψηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ η DL-άλφα τοκοφερόλη είναι συνθετική. Οι μικτές τοκοφερόλες προκύπτουν από ένα συνδυασμό των άλφα, βήτα, γάμα και δέλτα τοκοφερολών που περιέχονται φυσιολογικά στην τροφή.