Η βιταμίνη Ε υπάρχει σε αυξημένες ποσότητες στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως τη βιταμίνη της ομορφιάς. Θεωρείται ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό, ενώ ιδιότητες ζωτικής σημασίας για τις μεμβράνες τόσο των κυττάρων, όσο και των ιστών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική θρεπτική ουσία, η οποία έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες και συνεργατική δράση με τη βιταμίνη C. Αυξάνει την ικανότητα σωματικής άσκησης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην επούλωση των πληγών και προστατεύει από αθηροσκλήρωση και θρόμβωση. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 10m για έναν ενήλικα.

Η συγκεκριμένη ουσία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την υγεία της επιδερμίδας. Επιπλέον, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται πάντα σε αντηλιακά προϊόντα σώματος και προσώπου και σε κρέμες ομορφιάς.

Ακόμη, ενισχύει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, προλαμβάνει την εκφύλιση των νεύρων και των μυών και εμποδίζει τη δημιουργία στεφανιαίας νόσου. Η δράση της βασίζεται κυρίως στους αντιοξειδωτικούς και αντιγηραντικούς παράγοντες, οι οποίοι της προδίδουν αμεσότητα και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μια σειρά από καλλυντικές και αισθητικές εφαρμογές. Έχει ήπια αντιφλεγμονώδη και μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ένα σταθερό και αξιόπιστο συστατικό σε όλα τα εξελιγμένα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος γενικότερα και του προσώπου ειδικότερα.