Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι επιλέγουν να γυμναστούν με την ησυχία τους στο σαλόνι του σπιτιού τους, κάνοντας σχοινάκι. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για άμεσο αδυνάτισμα, αύξηση του μεταβολισμού, εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων και βελτίωση της υγείας. Το σχοινάκι έχει την τιμητική του στον γυναικείο πληθυσμό, αλλά όλο και πιο πολλοί άνδρες, δεν διστάζουν να το πάρουν στα χέρια τους και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που ενώ ξεκινούν με ενθουσιασμό, βαριούνται γρήγορα και επιλέγουν διαφορετικό τρόπο γυμναστικής. Το σχοινάκι θεωρείται από τους ειδικούς ιδανική άσκηση για το αδυνάτισμα. Υπάρχει ποικιλία ασκήσεων, που μπορούν να εναλλάσσονται όλη την εβδομάδα.

Ξεκινήστε την πρώτη μέρα με μικρά αλματάκια, σηκώνοντας ίσα ίσα τα πόδια από το έδαφος είτε και τα δύο μαζί είτε εναλλάξ και ολοκληρώστε με το τρίτο διαδοχικό άλμα να είναι λίγο πιο αργό και μεγάλο. Τη δεύτερη μέρα κάντε άλματα, ανοιγοκλείνοντας τα πόδια ή μετακινώντας τα δεξιά, αριστερά, ίσια ή διαγώνια και μπρος πίσω.

Την τρίτη μέρα κάντε σχοινάκι, περπατώντας και άλματα με τα γόνατα ψηλά. Την τέταρτη μέρα, κάντε άλματα με κουτσό ή στρίβοντας τον κορμό σας δεξιά και αριστερά. Την πέμπτη μέρα ξεκινήστε με απλά άλματα με το ένα ή τα δύο πόδια και στη συνέχεια τεντώστε το σχοινάκι με τα δύο χέρια και κάντε καθίσματα, εκτάσεις και διατάσεις. Την έκτη μέρα βάλτε μουσική και προσπαθήστε τα άλματά σας να κινούνται στον ίδιο ρυθμό και την έβδομη επαναλάβετε τις ασκήσεις που σας άρεσαν περισσότερο, αυξομειώνοντας τον ρυθμό.