Μία από τις πιο ενοχλητικές παρενέργειες από μια αλλεργία ή από ένα κρυολόγημα, είναι το μπούκωμα στη μύτη, αφού δυσχεραίνει την αναπνοή. Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο το βράδυ, αφού μας υποχρεώνει να ξυπνάμε μέσα στον ύπνο μας, για να καθαρίσουμε την ρινική κοιλότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας και να «ελευθερώσετε» την αναπνοή σας. Οι εισπνοές πρέπει να είναι η πρώτη σας κίνηση. Βράστε νερό και προσθέστε 3-4 σκελίδες από ψιλοκομμένο σκόρδο. Έπειτα, σκύψτε επάνω από την κατσαρόλα που έχετε βράσει το νερό, τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να εμποδίσετε τους ατμούς να φύγουν και πάρτε βαθιές εισπνοές για μερικά λεπτά.

Στην αρχή, μπορεί να νιώσετε μεγάλη δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή, αλλά πρέπει να επιμείνετε, αφού ο ατμός είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και βοηθά στον καθαρισμό των ρινικών οδών. Επιπλέον, το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό, με αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Άλλος ένας τρόπος είναι οι εισπνοές με μηλόξυδο. Διατηρήστε την αναλογία σε ένα μέρος βρασμένου νερού προς ένα μέρος μηλόξυδου, για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό διάλυμα. Το μηλόξυδο είναι πολύ αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά τη διάσπαση και αραίωση της παχύρρευστης βλέννας στην μύτη. Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάτε, είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτεί υπομονή και μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες για να απαλλαγείτε τελείως από τα συμπτώματα.