Το συνηθέστερο εμπόδιο στο αδυνάτισμα, είναι πως όταν κάποιος ξεκινήσει μια μέθοδο για να χάσει το περιττό βάρος, είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα υποκύπτει στον πειρασμό και αρχίζει να τρώει μεγάλες ποσότητες, καταστρέφοντας έτσι την όλη προσπάθεια που ξεκίνησε.

Η βουλιμία με την οποία πολλές φορές κάποιοι πέφτουν στο φαγητό, ακόμη και λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος ειδικής διατροφής, είναι κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Σε αυτό το σημείο η επιστήμη μέσω του βελονισμού, μπορεί να προσφέρει βοήθεια, εφόσον γίνει από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο βελονιστή.

Πρόκειται για μια πανάρχαια τεχνική που σε μεγάλο ποσοστό εφάρμοζαν οι Κινέζοι. Ανάλογα με το ιστορικό του καθενός, ο βελονιστής τοποθετεί σε συγκεκριμένα σημεία τις βελόνες, έχοντας ως πρώτο στόχο να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Σε αυτό οφείλεται τις περισσότερες φορές η επιθυμία να τραφεί κάποιος περισσότερο από αυτό που πρέπει κανονικά.

Επιπλέον, ο βελονισμός βοηθάει στην τόνωση του μεταβολισμού και μας επιτρέπει να «κάψουμε» πιο εύκολα τις θερμίδες. Έπειτα από μερικές συνεδρίες, ο οργανισμός θα έχει βελτιώσει τη λειτουργία του, θα έχει αποτοξινωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ το αίσθημα της πείνας θα έχει υποχωρήσει.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχεται στον ψυχολογικό τομέα, αφού πολλές φορές υπάρχουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν στο σώμα μας να λειτουργήσει ομαλά και να ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία της πέψης και της αποβολής των περιττών ουσιών.