Η αρτηριακή πίεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων είναι πολύ σημαντική για τη γενικότερη υγεία τους. Για αυτό και σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα πιεσόμετρο, ενίοτε και περισσότερα. Αγοράστε από κάποιο φαρμακείο online ένα πιεσόμετρο νέας γενιάς.

Τα πιεσόμετρα τελευταίας τεχνολογίας είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται τόσο από γιατρούς στα νοσοκομεία, όσο και από κάθε άνθρωπο στο σπίτι του. Πρόκειται για κλινικά πιστοποιημένα προϊόντα, που μπορούν να μετρήσουν την πίεση με μεγάλη ακρίβεια, αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά.

Αυτά τα πιεσόμετρα διαθέτουν αυτόματη ή στηθοσκοπική μέτρηση με δυνατότητα διασταύρωσης πολλαπλών αποτελεσμάτων και αυτοελέγχο ακριβείας της συσκευής. Επιπλέον, διαθέτουν αυτόματο φούσκωμα ή δυνατότητα προεπιλογής φουσκώματος (τρία επίπεδα). Έχουν τεχνολογία ένδειξης ακανόνιστων παλμών καρδιάς για περιπτώσεις αρρυθμίας και λειτουργία διακοπής λόγω κίνησης (όταν ανιχνεύεται κίνηση του σώματος η συσκευή σταματάει το ξεφούσκωμα για χρονικά διάστημα πέντε δευτερολέπτων).

Είναι ηλεκτρονικά και διαθέτουν δύο τρόπους λειτουργίας, είτε με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (διαρκούν για 300 διαφορετικές μετρήσεις) είτε με λειτουργία ρεύματος. Στη συσκευασία θα βρείτε περιβραχιόνια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σε κάθε περίσταση.

Οι οθόνες τους είναι μεγάλες και οι ενδείξεις ευανάγνωστες. Τέλος, διαθέτουν μνήμη τελευταίων μετρήσεων και η διάρκεια ζωής τους φτάνει τις 100.000 μετρήσεις, ενώ έχουν συνήθως πέντε χρόνια εγγύηση. Έτσι, οι περισσότεροι γιατροί αλλά και οι ασθενείς, τα προτιμούν σε σχέση με τα απλά πιεσόμετρα της αγοράς.