Οι οδοντόκρεμες που κυκλοφορούν στις μέρες μας στο εμπόριο, έχουν εξελιγμένες συνθέσεις και συνδυάζονται άψογα με τα στοματικά διαλύματα. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμούν άμεσα και αποτελεσματικά όλους τους κινδύνους που υπάρχουν για τα δόντια και τα ούλα. Πολλά στοματικά διαλύματα στοχεύουν και στην αντιμετώπιση της κακοσμίας.

Η κακή αναπνοή προκαλείται πολλές φορές από στοματικά προβλήματα, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε προβλήματα, όπως η ιγμορίτιδα ή οι στομαχικές διαταραχές. Η δυσοσμία του στόματος γίνεται αισθητή από τη δυσάρεστη οσμή της εκπνοής και προκαλείται από βακτήρια. Αυτά βρίσκονται στη γραμμή των ούλων, στο πίσω μέρος της γλώσσας και ανάμεσα στα δόντια.

Η πιο κοινή αιτία της κακής αναπνοής είναι η αφυδάτωση. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα βακτήρια διαδίδονται γρηγορότερα στο στόμα και τρέφονται με υπολείμματα τροφών που κολλάνε ανάμεσα στα δόντια σας. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται δυσοσμία αναπνοής. Η κακοσμία μπορεί να προκληθεί και από την αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων στην γλώσσα και το στόμα. Όταν περισσότερο νερό, ξεπλένετε το στόμα σας από τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια. Τα στοματικά διαλύματα μπορούν να βοηθήσουν και σε προβλήματα, όπως ουλίτιδα, μείωση της οδοντικής πλάκας, ευαισθησία στα δόντια και έλεγχο της πέτρας.

Ρωτήστε τον οδοντογιατρό σας και επιλέξτε τον κατάλληλο συνδυασμό οδοντόκρεμας και στοματικού διαλύματος, για να αποκτήσετε και εσείς υγιή ούλα και δόντια, μαζί με δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.