Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μέσα στο διάστημα ενός 24ωρου, κατά τις οποίες το σώμα μας συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με τα χρονικά διαστήματα όπου τρώμε ή κοιμόμαστε και με τις περιόδους όπου καταναλώνουμε πολύ ενέργεια λόγω άσκησης ή άλλων δραστηριοτήτων. Όλα αυτά, μαζί με τα αδυνατιστικά προϊόντα παίζουν σημαντικό ρόλο και στο αδυνάτισμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες ώρες δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά το ζύγισμα και τη συγκριτική πρόοδο της δίαιτας, στην οποία υποβάλλεται ο καθένας.

Ό,τι συμβαίνει ως απώλεια υγρών με τον ιδρώτα, γίνεται αντίστροφα και με την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, αν κάποιος πιει δύο ποτήρια νερό και ζυγιστεί, μπορεί να φανεί μέχρι και μισό κιλό βαρύτερος. Αυτό είναι κάτι το εντελώς προσωρινό, αφού μετά από κάποια λεπτά, το επιπλέον βάρος θα χαθεί, λόγω απορροφήσεως των υγρών από τον οργανισμό μας.

Όσον αφορά το ζύγισμα πριν από τον ύπνο, τα συμπεράσματα δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αφού σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπολογίσουμε το αν και πόσο ασκηθήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, πόσο φαγητό και νερό καταναλώσαμε και άλλες πιο μικρές λεπτομέρειες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ιδανικό είναι να ζυγιζόμαστε την ίδια ημέρα της εβδομάδας, την ίδια περίπου ώρα και φορώντας τα ίδια ρούχα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι παραπλανητικό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να δούμε αν όντως έχουμε κάνει πρόοδο ή όχι στο αδυνάτισμα.