Τα αντηλιακά προσφορές μπορούν να αποτελέσουν μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να επιτύχουν ένα συνδυασμό προϊόντων σε προνομιακή τιμή, προσφέροντας ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε ολόκληρη την οικογένεια.

Είναι σημαντικό για όλους τους γονείς να γνωρίζουν κάποια δεδομένα σε σχέση με την επιδερμίδα των μωρών και των παιδιών, τις ευαισθησίες αυτών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τους παρέχουν ασφαλή προστασία από τις ακτίνες του ηλίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχουν διαφορές ως προς την ικανότητα μαυρίσματος μεταξύ παιδικής ηλικίας, εφηβείας και ενηλίκων, αφού η ικανότητα παραγωγής μελανίνης ως προστατευτικού μηχανισμού από την UV έκθεση αναπτύσσεται πλήρως, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής. Ωστόσο, για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον ήλιο και τις βλαπτικές ακτίνες του πρέπει να ακολουθήσουμε μία σειρά από κανόνες. Σε κάθε έξοδό το παιδί πρέπει να φορά καπέλο με γείσο και γυαλιά με υψηλή απορροφητικότητα. Εάν μεταφέρεται με καρότσι, αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ειδική τέντα.

Οι ιδανικότερες ώρες για έξοδο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το πρωί έως τις 11:00, καθώς και το απόγευμα μετά τις 16:00. Μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο πρέπει να εφαρμόζεται το αντηλιακό σε ολόκληρο το σώμα, καθώς και το πρόσωπο, σε ικανοποιητική ποσότητα και στρώση. Κατόπιν, θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες. Αν το δέρμα του παιδιού βραχεί ή ιδρώσει, θα πρέπει να γίνει ξανά χρήση του αντηλιακού.