Το σιρόπι για βήχα αποτελεί τη λύση στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν πιο γρήγορα από αυτόν και τα όσα τους προκαλεί.

Το φυτικό σιρόπι της A.Vogel, Drosinula είναι βλενολλυτικό, αντισηπτικό, αποχρεμπτικό και αντισπασμωδικό. Περιέχει ως κύρια συστατικά του το φυτό Drosera (Drosera rotundifolia) και τον κισσό (Hedera helix), ενώ χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό της Drosera. Επιδρά στο λαιμό στους πνεύμονες και στους αναπνευστικούς αεραγωγούς με ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά και στη βρογχίτιδα, στον κοκίτη και στον επίμονο βήχα.

Παρουσιάζει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά του στρεπτόκοκκου, του σταφυλόκοκκου και του πνευμονιόκοκκου και η χαλαρωτική επίδραση που ασκεί στους ακούσιους μύες, βοηθάει στην ανακούφιση του άσθματος. Ο κισσός χρησιμοποιείται με επιτυχία στην αντιμετώπιση των καταρροϊκών καταστάσεων της περιοχής των παραρινικών κόλπων και συντελεί στην αντιμετώπιση του βήχα (και του τσιγαρόβηχα) και της βρογχίτιδας, ενώ διευκολύνει τη ρευστοποίηση των εκκρίσεων. Το συγκεκριμένο προϊόν ενδείκνυται για ενήλικες και παιδιά άνω των έξι ετών.

Μία άριστη επιλογή για την αντιμετώπιση κυρίως του ξηρού βήχα είναι το σιρόπι του A.Vogel, Santasapina, με κύριο συστατικό του τους φρέσκους βλαστούς του φυτού Piceae abietis (άγριο έλατο). Το άγριο έλατο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, ιγμορίτιδας, καταρροής, βραχνάδας, ερεθισμένου λαιμού και βήχα, αφού περιέχει ρητίνη και αιθέριο έλαιο άγριας ελάτης, τερπένια και τανίνη, που δρουν ευεργετικά, καταπραΰνοντας με φυσικό τρόπο το ερεθισμένο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των δύο ετών. Δεν περιέχει αλκοόλ.