Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό για μια γυναίκα από το να βλέπει το σώμα της να γεμίζει με κυτταρίτιδα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό από αισθητικής πλευράς και τις περισσότερες φορές η λύση δίνεται μέσα από το αδυνάτισμα βότανα https://www.my-pharmacy.gr/tag/adunatisma-botana.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στην περιοχή των μοιρών και των γλουτών και προσδίδει μια μορφή σαν το φλοιό του πορτοκαλιού. Οι γυναίκες σε ένα ποσοστό της τάξης του 85% εμφανίζουν κυτταρίτιδα μετά τα 20 τους χρόνια. Τα αίτια είναι γονιδιακά, αλλά οφείλονται και σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο διατροφής, ενυδάτωσης και άσκησης που ακολουθεί η κάθε γυναίκα.

Παρατηρείται μετά την εφηβική ηλικία, αφού μεγιστοποιείται η διατήρηση του λιπώδους ιστού για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσοστό θερμίδων για την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία. Η σωστή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας χρειάζεται μια σειρά διατροφικών κανόνων.

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, πρέπει να ελαττωθούν. Η στέβια είναι μια καλή λύση για όσους επιθυμούν να γεύονται κάποια γλυκά. Τροφές όπως λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορος και ελαιόλαδο περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν μέσω της μεγαλύτερης παραγωγής κολλαγόνου. Τα φρούτα και οι φυσικοί χυμοί, σε συνδυασμό με το άφθονο νερό, βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η συστηματική άσκηση με στόχο την τοπική απώλεια λίπους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στον αγώνα κατά της κυτταρίτιδας. Η αλόη βέρα και το μηλόξυδο μπορούν να ενταχθούν σε κάθε δίαιτα και να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό. Τέλος, τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι μια επιπλέον βοήθεια για όσες βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία.