Συνεχώς γύρω μας όλοι μας προτρέπουν να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε ή ακόμα και να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο προκειμένου να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Είναι συχνό φαινόμενοι πολλοί να γράφονται στο γυμναστήριο, αλλά να πηγαίνουν λίγες μόνο φορές καθώς δεν βλέπουν ορατά αποτελέσματα.

Συνέχισε την ανάγνωση για να μάθεις ορισμένες συμβουλές που θα σας κάνουν να διατηρήσεις τα κίνητρά σου για γυμναστική και θα σε βοηθήσουν να δεις αποτελέσματα στις προσπάθειές σου.

1) Βάλε στόχους

Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, τόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι. Ακόμα, και από τις πρώτες μέρες της προπόνησης, είναι σημαντικό να ορίσεις ποιοι είναι οι στόχοι σου. Για παράδειγμα, όρισε ότι για τον πρώτο μήνα σου στο γυμναστήριο θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη ευλυγισία και συζήτησε αυτό το στόχο με τον γυμναστή σου προκειμένου να σου δημιουργήσει το κατάλληλο πρόγραμμα. Δες το όπως τα παιχνίδια σε ένα kazino, πρέπει να έχει στρατηγική και σχέδιο για να είναι επιτυχημένο.

2) Ακολούθησε ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και δεν θέλεις να αφιερώσεις πολλές ώρες στο γυμναστήριο, τότε μπορείς να ζητήσεις από τον προπονητή σου ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης έντασης αλλά μικρότερης διάρκειας. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σίγουρος/η πως ο χρόνος που περνάς στο γυμναστήριο είναι ποιοτικός. Βέβαια, αυτή η συμβουλή δεν ενδείκνυται αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική, καθώς μπορεί να σε καταπονήσει σε μεγάλο βαθμό.

3) Βάλε στο πρόγραμμά σου την αερόβια άσκηση

Αν ο κύριος στόχος σου είναι να χάσεις κιλά, τότε η αερόβια άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή σου. Σε κάθε γυμναστήριο υπάρχουν πολλά μηχανήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις πολλές θερμίδες γρήγορα, αλλά θα πρέπει να κουραστείς για να το πετύχεις. Τα αποτελέσματα στο γυμναστήριο είναι σαν τα στοιχημα αποτελεσματα, πρέπει να είσαι αποφασισμένος, να έχεις καλή διάθεση και να κάνεις τις σωστές επιλογές.

4) Κάνε συνδυαστικές ασκήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σου. Πολλοί είναι αυτοί που εστιάζουν στους κοιλιακούς τους καθώς είναι εύκολα ορατοί από τα ρούχα τους ή καθώς κοιτάζουν σε έναν καθρέπτη. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να γυμνάσεις και άλλες μυϊκές ομάδες του σώματός σου όπως τους ραχιαίους σου, καθώς έτσι θα ενδυναμώσεις τον κορμό σου. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι ασκήσεις είναι πιο δύσκολες από ότι αν γύμναζες μόνο μία μυϊκή ομάδα, όμως τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. 

5) Μην ξεχάσεις τις διατάσεις

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι διατάσεις δεν είναι σημαντικές καθώς δεν χάνουν θερμίδες. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι διατάσεις είναι πολύ σημαντικές για τον οργανισμό και πρέπει να πραγματοποιούνται στο τέλος του προγράμματός σου. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν οι διατάσεις είναι ότι σε βοηθούν να αυξήσεις την ευλυγισία σου και να είσαι λιγότερο επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ακόμη, μπορεί να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεών σου.

Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και σύντομα θα δεις ότι η απόδοσή σου στο γυμναστήριο θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και μαζί και η διάθεσή σου. Μικρές συμβουλές που μπορεί να έχουν μεγάλα αποτελέσματα.