Η ακμή αντιμετώπιση της δεν αφορά μόνο τους εφήβους και άτομα νεαρής ηλικίας. Το ίδιο δερματικό πρόβλημα ενδέχεται να απασχολήσει άλλοτε έντονα και άλλοτε σε πιο ήπια μορφή και αρκετούς ενήλικες. Αυτό το φαινόμενο είναι πιο συχνό στο λεγόμενο ασθενές φύλο.

Οι ενήλικες γυναίκες αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο συχνά την εμφάνιση συμπτωμάτων ακμής. Η ακμή των ενηλίκων αποτελεί ένα πραγματικά ενοχλητικό πρόβλημα. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση που όπως είναι φυσικό επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό αρνητικά, ενδέχεται να προκαλέσει και θέματα αυτοεκτίμησης, πιο έντονα από τα προβλήματα βάρους.

Οι επιπτώσεις που έχει η ακμή στην ποιότητα ζωής των γυναικών, είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών. Έτσι, έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος της οξείδωσης ως καθοριστικός παράγοντας για την επιδείνωση των κλινικών συμπτωμάτων του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής. Τα συμπτώματα αυτά είναι κυρίως τα μαύρα στίγματα, η λιπαρότητα, και το ανομοιόμορφο ανάγλυφο.

Έτσι, στην αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα που στοχεύουν και αντιμετωπίζουν το σμήγμα, το ανομοιόμορφο ανάγλυφο και τα μαύρα στίγματα που επανεμφανίζονται στο λιπαρό δέρμα, ακόμα και των ενηλίκων. Ο στόχος τους είναι να επηρεάσουν τη διαδικασία της οξείδωσης, για να προλάβουν τις επιπτώσεις που έχει στην επιδερμίδα.

 

Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ενεργά συστατικά, τα οποία είναι αναγνωρισμένα για την αποτελεσματική τους δράση στα κλινικά συμπτώματα της ακμής που επιδεινώνονται από το φαινόμενο της οξείδωσης (ήλιος, ατμοσφαιρική ρύπανση και ελεύθερες ρίζες).