Τα χρώματα μπορούν να μεταφέρουν μια αίσθηση στυλ και να ορίσουν τον τόνο σε διαφορετικές διαθέσεις. Με αυτό στο μυαλό, έχει νόημα να πούμε ότι οι σωστές αποχρώσεις στους τοίχους μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο σπίτι. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την τέλεια απόχρωση για κάθε δωμάτιο, μοιραζόμαστε την ψυχολογία γύρω από κάποια χρώματα, και ελπίζουμε να πάρετε ιδέες για design στο σπίτι αλλά και στο γραφείο σας.

1. Κατάλληλο χρώμα για πολυσύχναστους χώρους: Ήρεμο, ουδέτερο ροζ με ροδακινί υποτόνους

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι το ροζ χρώμα είναι χαλαρωτικό και γαλήνιο. Για παράδειγμα, τα τελευταία 40 χρόνια, το ροζ στους τοίχους των κέντρων κράτησης κρατούσαν τους φυλακισμένους ήρεμους. Πιστεύουμε ότι η απόχρωση είναι ιδανική για κάθε πολυάσχολο χώρο, όπου πρέπει να υπενθυμίζουμε στους παρευρισκόμενους να αναπνέουν και να χαλαρώνουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συναίσθημα διασκέδασης αναμειγνύοντας ροζ με παστέλ αποχρώσεις του δυόσμου ή του ανοιχτού κίτρινου.

2. Κατάλληλο χρώμα για παιδικό δωμάτιο: Αποχρώσεις του πράσινου

Για ένα αίσθημα ισορροπίας, το πράσινο δουλεύει εξαιρετικά. Επειδή έχει μια ηρεμιστική επίδραση, πιστεύουμε ότι κάθε πράσινη απόχρωση από το ζωηρό έως το γήινο μπορεί να λειτουργήσει στους περισσότερους χώρους του σπιτιού σας. Αγαπάμε ιδιαίτερα την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε μια ιδέα πράσινου για να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο και φιλόξενο παιδικό δωμάτιο. Επίσης, το πράσινο στους τοιχους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε έναν παιδικό σταθμό.

3. Κατάλληλο χρώμα για κουζίνα: Κίτρινο

Το κίτρινο του βουτύρου είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για κουζίνες. Η απόχρωση αυξάνει την όρεξη, ενώ παράλληλα ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας. Δεν είστε πρωινός τύπος; Πάρτε το πρωινό σας σε μια κουζίνα με κίτρινα ερεθίσματα και μπορεί να αυξήσει τον ενθουσιασμό και το κίνητρό σας για την υπόλοιπη μέρα. Επίσης, επειδή το κίτρινο δημιουργεί μια καλή ενέργεια στο χώρο θα παρατηρήσετε ότι οι ηλεκτρικές σας συσκευές θα λειτουργούν καλύτερα και ίσως να αποφύγετε κάποιες επισκευές ψυγείων ή ηλεκτρικών κουζινών στο μέλλον.

4. Κατάλληλο χρώμα για χώρο μελέτης ή δουλειάς: Λιλά

Σε αντίθεση με τις πολύ πιο σκούρες αποχρώσεις του μωβ που συνδέονται συνήθως με τη θλίψη ή την απογοήτευση, το λιλά έχει έναν αέρα μυστηρίου και ξυπνά την δημιουργικότητα. Είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για τη δημιουργία φαντασίας σε ένα χώρο που έχετε για χόμπι ή δουλειά. Συνδυάστε το λιλά με ένα ουδέτερο γκρι ή με αποχρώσεις του μούρου.

5. Κατάλληλο χρώμα για τραπεζαρία / σαλόνι: Μπεζ

Υπάρχουν φαινομενικά ένας ατελείωτος αριθμός μπεζ/λευκών αποχρώσεων για να διαλέξετε, έτσι ποιο είναι το καλύτερο για την τραπεζαρία σας; Ενώ όλα βασίζονται στην προτίμηση, ένα ζεστό λευκό θα προκαλέσει έναν πιο φιλόξενο τόνο στο δωμάτιο.

6. Κατάλληλο χρώμα για υπνοδωμάτιο: Αποχρώσεις του μπλε

Και όχι δεν θα μοιάζει το δωμάτιο σας με κάβα ποτών. Πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν ότι το μπλε φως αυξάνει την εγρήγορση, και ότι το μπλε στους τοίχους δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και προστασίας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μια κρεβατοκάμαρα. Προσπαθήστε να συνδυάσετε τολμηρές αποχρώσεις του μπλε με ελαφρύτερους τόνους για να εξισορροπήσετε το βλέμμα, όπως το μπλε τα μεσάνυχτα με το γαλάζιο του ουρανού.

7. Κατάλληλο χρώμα για την είσοδο ενός σπιτιού: Γκρι / Ασημί με μπλε υποτόνους 

Δημιουργήστε χαλαρωτικά vibes στην είσοδο του σπιτιού σας ή του γραφείου σας με ένα γκρι χρώμα. Γνωστή ως η απόχρωση χωρίς συναισθήματα, μπορεί να κάνει μια από τις πιο έντονες περιοχές στο σπίτι σας να δείχνει μαλακή και συγκρατημένη. Το ασημένιο λευκό φωτίζει τις εισόδους και τις καθιστά πιο ζωντανές.