Τα αντηλιακά προϊόντα νέας γενιάς αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή των καταναλωτών, ανδρών και γυναικών στις μέρες μας, αφού έχουν αποδειχτεί πιο αποτελεσματικά και συγχρόνως πιο φιλικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα.

Το Mexoryl XL είναι το πρώτο φωτοσταθερό φίλτρο ευρέος φάσματος ενάντια σε UVA και UVB ακτινοβολία, με φάσμα απορρόφησης που καλύπτει τα 290nm - 360nm. Ανήκει στη φωτοσταθερή ομάδα της hydroxybenzotriazole.

Αποτελείται από δύο διαφορετικές χημικές ομάδες την hydroxyphenylbenzotriazole, η οποία παρέχει φωτοσταθερή απορρόφηση της UVA και UVB ακτινοβολίας και την μικρού μήκους αλυσίδα siloxan, που προσδίδει λιποδιαλυτότητα στο μόριο.

Οι οργανικές ενώσεις είναι συνήθως αρωματικές ενώσεις άχρωμες, οι οποίες απορροφούν τις UV ακτίνες, κάτι που έχει ως συνέπεια να διεγείρονται σε υψηλότερη ενεργειακή κατάσταση. Έπειτα επιστρέφουν στην προηγούμενη ενεργειακή τους κατάσταση και απελευθερώνουν την περίσσεια της ενέργειας ως ακτινοβολία χαμηλότερης ενέργειας (υψηλότερου μήκους κύματος).

Τα αντηλιακά φίλτρα αναπτύχθηκαν σε πρώτη φάση για να προστατεύουν από την ακτινοβολία UVB, με τα σύγχρονα αντηλιακά σκευάσματα να χαρακτηρίζονται από ένα ευρύ φάσμα προστασίας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVΑ και UVΒ).

Συχνά περιέχουν ένα συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων, ώστε να διευρύνεται το φάσμα απορρόφησής τους. Τα νέας γενιάς αντηλιακά προϊόντα έχουν αποδειχθεί πιο φιλικά τόσο για την επιδερμίδα μικρών και μεγάλων, όσο και για το περιβάλλον. Αυτοί είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι για τους οποίους τα προτιμούν οι περισσότεροι καταναλωτές.