Η ηλεκτρική κουβέρτα https://www.e-wish.gr/lefka-eidi/ilektrikes-kouvertes/ αποτελεί μία επιπλέον λύση για όσους θέλουν να ζεσταίνονται το χειμώνα. Την επιλέγει στις μέρες μας όλο και πιο μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Στην αγορά θα βρείτε πολλές συσκευές, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις ανδρών και γυναικών.

Ο όρος ηλεκτρική κουβέρτα χρησιμοποιείται για να περιγράφει την ηλεκτρική κουβέρτα (electrical blanket) και την ηλεκτρική υποκουβέρτα (electric underblanket), γνωστή και ως ηλεκτρικό υπόστρωμα (electric mattress pad). Η διαφορά μεταξύ τους είναι πως η μεν πρώτη (κουβέρτα) χρησιμοποιείται σαν κάλυμμα, όπως δηλαδή η τυπική κουβέρτα, ενώ το ηλεκτρικό υπόστρωμα ως υπόστρωμα, δηλαδή κάτω από το σεντόνι, πάνω στο οποίο κοιμόμαστε.

Ο σημαντικότερος κίνδυνος από την χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια η εκδήλωση φωτιάς. Αυτός είχε να κάνει κυρίως με παλαιότερης τεχνολογίας κουβέρτες που είχαν ήδη σημειώσει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, από το 2001 και έπειτα, οι ηλεκτρικές κουβέρτες κατασκευάζονται με ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας, με μηχανισμό αυτόματης διακοπής τροφοδοσίας ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία (θερμοστάτη) ή τον χρόνο λειτουργίας (χρονοδιακόπτη) ή και τα δύο.

Ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας επίσης είναι υπαρκτός, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει κατά την αγορά μίας κουβέρτας (αλλά και κατά περιόδους) να ελέγχουμε διεξοδικά την επιφάνεια της για τυχόν εκδορές ή φθορές. Οι σύγχρονες κουβέρτες βέβαια έχουν πολύ ισχυρή μόνωση, που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι πλενόμενες, ακόμα και στο πλυντήριο ρούχων.