Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις πλέον σημαντικές θρεπτικές ουσίες και απαντάται σε πλήθος τροφίμων. Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να απουσιάζει από το καθημερινό διαιτολόγιο μικρών και μεγάλων.

Μία από τις πιο σημαντικές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι οι ξηροί καρποί και ειδικά τα φουντούκια, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Καταναλώνοντας μία μικρή ποσότητα μπορείτε να καλύψετε το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Ε. Το μπρόκολο θεωρείται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης και μία από τις πιο υγιεινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο θα σου δώσει το 4% των ημερήσιων αναγκών σου.

Τόσο το ελαιόλαδο όσο και οι ελιές καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό της καθημερινής ανάγκης για τη συγκεκριμένη ουσία.  Ένα φλιτζάνι ελιές μπορεί να σου δώσει περίπου το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

Ο μαϊντανός αποτελεί ένα εξαιρετικό μυρωδικό, δίνει άλλη γεύση στα πιάτα και περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ανάμεσα σε αυτές και τη βιταμίνη Ε. Προσθέστε φρέσκο μαϊντανό σε σαλάτες και άλλα πιάτα. Ο ξερός μαϊντανός θα σου παρέχει επίσης σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε. Ωστόσο, όπως λένε και οι ειδικοί, όσο πιο φρέσκο είναι ένα τρόφιμο, τόσο το καλύτερο. Τέλος, τα ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία είναι και η βιταμίνη Ε. Προτιμήστε κυρίως ψάρια όπως η πέστροφα, ο σολομός και η ρέγγα.