Το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-grigoro δεν εμποδίζει κάποιον να φάει για να χορτάσει, απαγορεύει όμως ως γενικό κανόνα να τρώει ο υποβαλλόμενος στη δίαιτα περισσότερο από αυτό που πρέπει. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται είτε γευματίζουμε στο σπίτι είτε σε κάποιο μαγαζί, είναι να τρώμε μεγαλύτερες από το κανονικό θερμίδες.

Ας δούμε μερικές βασικές κατηγορίες τροφίμων και πως μπορούμε να διαλέξουμε την κατάλληλη ποσότητα, έτσι ώστε να μην καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες. Μία μπριζόλα ή ένα μεγάλο μπιφτέκι αρκούν για το γεύμα, αφού συνήθως σερβίρονται μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά και πατάτες. Τα 150 γραμμάρια είναι η κατάλληλη ποσότητα στην κατηγορία των ψαριών. Καλύτερα να τρώγονται ψητά ή βραστά.

Τα αυγά είναι καλύτερα να καταναλώνονται βρασμένα (σφιχτά) ή ποσέ. Ένα ολόκληρο αυγό είναι αρκετό, ενώ αν φάμε μόνο τα ασπράδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο αυγά. Για όσους τα θέλουν μαγειρεμένα υπάρχει και η ομελέτα με λαχανικά. Στις σαλάτες οι καλύτερες επιλογές είναι ένα βαθύ πιάτο με βραστά χόρτα ή λαχανικά συνοδευόμενα με λεμόνι ή ξύδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε λίγο ελαιόλαδο. Οι διάφορες σάλτσες κάνουν πιο πολύ κακό, παρά καλό στις σαλάτες μας.

Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ένα ποτήρι γάλα φτάνει και περισσεύει. Όσοι λαμβάνουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με ασβέστιο, μπορούν να καταναλώσουν ένα φλιτζάνι. Το ένα γιαούρτι είναι επίσης αρκετό ως μερίδα και θα ήταν προτιμότερο να το τρώγαμε σε διαφορετική μέρα από το γάλα (σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να διαλέξουμε ένα φρέσκο χυμό ως πρωινό).