Η μέτρηση ζαχάρου αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη. Οι νέες συσκευές μέτρησης που κυκλοφορούν στην αγορά, απλοποιούν τη σχετική διαδικασία.

Ο αισθητήρας FreeStyle Libre εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα, με μια απλή στη χρήση, αναλώσιμη συσκευή που ονομάζεται συσκευή εφαρμογής αισθητήρα. Μόλις τοποθετηθεί, ένα λεπτό, εύκαμπτο και αποστειρωμένο ινίδιο εισάγεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και συγκρατείται στη θέση του με ένα μικρό αυτοκόλλητο επίθεμα.

Μάλιστα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται πόνο κατά την εφαρμογή του αισθητήρα. Η λήψη κάθε ένδειξης γλυκόζης γίνεται με μία απλή, γρήγορη και ανώδυνη σάρωση ενός δευτερολέπτου του αισθητήρα με τη συσκευή ανάγνωσης. Αυτή η σάρωση σας δίνει περισσότερες πληροφορίες από την παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος με χρήση ταινίας και χωρίς να είναι αναγκαίο το τακτικό τρύπημα στα δάκτυλα.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει επίσης λογισμικό για τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών, οι οποίες συμβάλλουν στην εύκολη ανάλυση των δεδομένων της γλυκόζης. Σε κάθε σάρωση της συσκευής ανάγνωσης πάνω από τον αισθητήρα εμφανίζεται στην οθόνη η τρέχουσα ένδειξη γλυκόζης, το ιστορικό γλυκόζης των τελευταίων οκτώ ωρών και ένα βέλος τάσης που δείχνει εάν τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν, κατεβαίνουν ή μεταβάλλονται ομαλά.

Η συσκευή ανάγνωσης μπορεί να σαρώσει και πάνω από τα ρούχα, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνθηκαν καμία ενόχληση στο δέρμα, ενώ φορούσαν τον αισθητήρα FreeStyle Libre.