Οι ευεργετικές ουσίες που λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός από την κατανάλωση ψαριών είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Σε ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο θα βρείτε συμπληρώματα διατροφής, που βασίζονται σε ουσίες οι οποίες λαμβάνονται από τα ψάρια, όπως τα έλαια.

Ένα από τα πιο δυνατά, υγιή και φυσικά νόστιμα ψάρια που υπάρχουν σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια είναι ο σολομός. Εντυπωσιακό ψάρι, με τη σάρκα του να προτιμάται από πολλούς, λόγω της πλούσιας και ξεχωριστής γεύσης της, αλλά και των ουσιών που περιέχει. Άλλωστε, η τιμή του σολομού είναι πάντα υψηλή, αφού σε αρκετές χώρες είναι δυσεύρετος.

Εκτός όμως από το κρέας, πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας έχει και η κατανάλωση του ελαίου που προέρχεται από το συγκεκριμένο ψάρι. Αυτό γιατί αποτελεί πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3, που θεωρούνται απαραίτητα για τη σύσταση των κυτταρικών μεμβρανών και την καλή υγεία του οργανισμού. Πρόκειται για εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, αφού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε μεγάλη περιεκτικότητα. Περιέχει ακόμα μέταλλα και βιταμίνες (Α, D, B6, Β12).

Συγκεκριμένα, αποτελεί την πλουσιότερη φυσική πηγή σε Ω3, Ω6, Ω7, Ω9, EPA, DHA, DPA και βιταμινών B6, B12, D, E, A και καλή πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε. Τα λιπαρά οξέα Ω3 ενισχύουν τη μνήμη, την υγεία των μαλλιών και του δέρματος και την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Λαμβάνεται σε μορφή κάψουλας και θα το βρείτε σε προνομιακή τιμή σε κάποιο ηλεκτρονικό φαρμακείο.