Τα αντιφθειρικά https://www.parapharmacie.gr/mhtera-paidi/vrefikh-paidikh-frontida/antiftheirika/ που υπάρχουν στα φαρμακεία μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι φθείρες και οι κόνιδες στο τριχωτό της κεφαλής. Τα προϊόντα νέας γενιάς έχουν βελτιωμένη σύνθεση και είναι πιο αποτελεσματικά.

Το 100% βιολογικό αιθέριο έλαιο σιτρονέλlα της Apivita κυκλοφορεί σε συσκευασία των 10 ml. Η σιτρονέλλα είναι ένα αρωματικό φυτό που φύεται κυρίως στη Σρι Λάνκα και στην Ινδία. Χρησιμοποιούνταν για αιώνες από το ινδικό σύστημα φυσικής ιατρικής Ayurveda, με τη σημαντικότερη χρήση της να είναι αυτή του εντομοαπωθητικού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των ψειρών. Είναι ιδανική για όσους έχουν λιπαρό δέρμα και μαλλιά. Είναι το πιο γνωστό και δυνατό εντομοαπωθητικό. Διώχνει τα έντομα και τα κουνούπια, ενώ μειώνει και τις ημικρανίες. Συνδυάζεται με: ευκάλυπτο, γεράνι, λεβάντα, περγαμόντο,κέδρο, λεμόνι, πορτοκάλι.

Για χρήση ως προληπτικό λάδι για ψείρες, προσθέστε 15 σταγόνες μαζί με 5 σταγόνες γεράνι και 5 σταγόνες λεβάντα σε 50ml έλαιο jojoba και εφαρμόστε μερικές σταγόνες στις ρίζες των μαλλιών.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής ξεπλύνετε με άφθονο νερό.     Μην τα καταναλώνετε για εσωτερική χρήση εκτός και αν έχετε τη συμβουλή γιατρού, φαρμακοποιού ή έμπειρου αρωματοθεραπευτή. Μην τα χρησιμοποιείται αδιάλυτα στην επιδερμίδα και κάντε τεστ αλλεργικής αντίδρασης.

Μετά τη χρήση αιθέριων ελαίων εσπεριδοειδών, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή το solarium για 12 ώρες. Χρησιμοποιείστε τα με προσοχή σε παιδιά κάτω των 12 ετών.