Οι βιταμίνες είναι από τις πιο απαραίτητες ουσίες για τη σωστή λειτουργία και τη διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά δεν είναι οι μόνες. Εξίσου σημαντικά είναι τόσο τα μέταλλα, όσο και τα ιχνοστοιχεία, τα οποία συναντάμε είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμούς σε πολλά συμπληρώματα διατροφής.

Το Higher Nature True Food Zinc σε συσκευασία των 30 ταμπλετών είναι ένα συμπλήρωμα που παρέχει στον οργανισμό βιομεταβολισμένο ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα και είναι σημαντικός για εκατοντάδες λειτουργίες. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό μέταλλο, ουσιώδες για πολλές ενζυμικές λειτουργίες. Θεωρείται αναγκαίος για τη λειτουργία της γεύσης και της όσφρησης, του δέρματος και το πεπτικό σύστημα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει σημαντικό ρόλο στο ερωτικό, αναπαραγωγικό σύστημα και στην παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς.

Συγκεντρώνεται στον προστάτη, στα μάτια, στα οστά, στο συκώτι, στα μαλλιά, καθώς και στο σπέρμα. Συμβάλλει στην δημιουργία DNA και RNA και συμμετέχει στον μεταβολισμό της βιταμίνης Α, ενώ έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Θεωρείται απαραίτητος μεταξύ άλλων για το γαστρεντερικό, την φυσιολογική όρεξη, την ανάπτυξη, τα οστά, τον προστάτη, την νυχτερινή όραση, την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, την επούλωση πληγών, το δέρμα, τα μαλλιά, την μυϊκή δύναμη και αντοχή, τις αρθρώσεις, το ήπαρ, τα μάτια, τον φυσιολογικό ύπνο, την καλή διάθεση, την αντιμετώπιση του στρες και την έντονη εξάσκηση.

Τα διουρητικά, τα αντισυλληπτικά, τα στεροειδή, το αλκοόλ, η καφεΐνη, τα καθαρκτικά, και οι χάλκινες σωληνώσεις του πόσιμου νερού είναι παράγοντες που παρεμποδίζουν την απορρόφησή του ψευδαργύρου από τον οργανισμό.