Η βιταμίνη C αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό για την καλή υγεία και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Κάποιες από τις θρεπτικές ουσίες είναι περισσότερο αναγκαίες από τις άλλες, κάτι που τις κάνει και πιο γνωστές στο καταναλωτικό κοινό.

Η βιταμίνη C είναι η πιο γνωστή. Το Lamberts Ascorbic Acid κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων. Πρόκειται για μια ευκολοδιάλυτη σκόνη που έχει μια αναζωογονητική έντονη γεύση. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο λήψης βιταμίνης C. Η συγκεκριμένη ουσία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1932. Μάλιστα, αποτέλεσε το αντικείμενο του πρώτου πειράματος ελεγχόμενης διατροφής στην ιστορία.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου σκευάσματος είναι αρκετά. Παρέχει γρηγορότερη απορρόφηση της βιταμίνης C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των φρουτοποτών και των φρουτοχυμών. Η συγκεκριμένη ουσία ενισχύει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων και των ανοσοσφαιρίνων και προστατεύει τις βιταμίνες Α και Ε από το οξειδωτικό στρες. Συμβάλλει στην διατήρηση σταθερών επιπέδων χοληστερόλης στο πλάσμα και έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα, συμμετέχει στην σύνθεση των κορτικοστεροειδών ορμονών από τα επινεφρίδια.

Η βιταμίνη C συμμετέχει σε τουλάχιστον 300 βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Αποτελεί  υδατοδιαλυτή θρεπτική ουσία και δεν συντίθεται από τον οργανισμό, οπότε η πρόσληψη της γίνεται μέσω διατροφικών πηγών.

Οι βιταμίνες σε μορφή σκόνης είναι κατάλληλες για όσους βρίσκουν δύσκολη την κατάποση των ταμπλετών. Η βιταμίνη C λαμβάνει μέρος στην κυτταρική και ιστική αναδόμηση, συμμετέχοντας στη μετατροπή της προλίνης (proline) σε υδροξυπρολίνη (hydroxyproline). Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ για τη σύνθεση του κολλαγόνου του δέρματος, των οστών και των δοντιών.