Η επιστήμη έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου, όσον αφορά την προστασία της επιδερμίδας μας κάθε φορά που βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Έτσι πλέον, όταν κάνουμε λόγο για αντηλιακά προϊόντα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν αναφερόμαστε, μόνο σε κρέμες, λοσιόν, σπρέι, γαλακτώματα ή καπέλα και γυαλιά ηλίου, αλλά και σε ρούχα.

Ο οίκος Sun Emporium, με έδρα την Αυστραλία είναι η πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτόν τον τομέα. Περιλαμβάνει από μαγιό, μέχρι ενδύματα και ρουχισμό για τον ελεύθερο χρόνο τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων.

Στόχος της συγκεκριμένης εταιρείας είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας αντηλιακά προϊόντα, κατασκευασμένα από τα καλύτερα διαθέσιμα αντηλιακά υφάσματα (UPF 50+), καλύπτοντας όλες τις αυξημένες ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει το καταναλωτικό κοινό.

Για αυτό το λόγο έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί αντηλιακά ρούχα προστασίας (μπλούζες, σορτσάκια, φόρμες και καπέλα) για μωρά (ηλικίες από 1-3 ετών), μικρά παιδιά (ηλικίες από 4-8 ετών), μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους (ηλικίες από 10-16 ετών), σε μοναδικά σχέδια, από μονόχρωμα και εμπριμέ υφάσματα.

Ακόμη, κυκλοφορούν αντηλιακά ρούχα προστασίας (μοντέρνα UV μαγιό, μπλούζες, καπέλα, μπλούζες unisex τύπου πόλο) για ενήλικες, άνδρες και γυναίκες. Τα παραπάνω ρούχα και αξεσουάρ προστατεύουν αποτελεσματικά από την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Μία κοινή μπλούζα εμποδίζει 50% της UV, ενώ μόλις βραχεί, η προστασία της ουσιαστικά χάνεται. Αντίθετα, τα αντηλιακά ρούχα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη προστασία και φοριούνται άνετα ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.