Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στο κτήριο που στέγασε για τριάντα περίπου χρόνια την κλινική του.

Επτά Λαρισαίοι θα μιλήσουν για τους ισάριθμους ρόλους του γνωστού γιατρού και ευεργέτη της πόλης Γ.Ι. Κατσίγρα:

-Ο καθηγητής ανατομίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Αριστείδης Ζιμπής θα παρουσιάσει τον συνάδελφο Γ.Ι. Κατσίγρα.

-Ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας θα μιλήσει για τον θεραπευτή του Γ.Ι. Κατσίγρα.

-Η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Άννυ Ψάρρα – Περίφανου θα μιλήσει για τον συλλέκτη και δωρητή Γ.Ι. Κατσίγρα.

-Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Ρηγόπουλος θα μιλήσει για τον πρόσκοπο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ θα μεταδοθεί και ηχητικό απόσπασμα από τη σπάνια και μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε ο γιατρός στον γνωστό δημοσιογράφο.

-Ο δικηγόρος - επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων Βάσος Καραμπίλιας θα μιλήσει για τον πολίτη Γ.Ι. Κατσίγρα.

-Ο υπεραθλητής γιατρός Γεώργιος Τσιάνος θα μιλήσει για τον πατέρα και παππού Γ.Ι. Κατσίγρα.

-Ο ιατρός και ιστοριοδίφης Νικόλαος Παπαθεοδώρου θα μιλήσει για τον φιλότεχνο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ θα ξεναγήσει τους προσκεκλημένους στο άγνωστο εκκλησάκι που βρίσκεται στο υπόγειο της Κλινικής φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Ζήση Τσαπράζη.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει το ιδρυτικό μέλος της Κίνησης «Λάρισα η πόλη μου» και δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στον αμφιθέατρο της πρώην Κλινικής Κατσίγρα (πλ. Ταχυδρομείου). Στον χώρο έξω από το αμφιθέατρο θα εκτίθενται σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του διακεκριμένου Λαρισαίου χειρουργού, συλλέκτη και ευεργέτη της πόλης.