Ο Δήμος Φαρσάλων την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου  πραγματοποίησε στην Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου την εξ αναβολής βραδιά μουσικής, με την επιτυχημένη επί σκηνής συνύπαρξη του Γιάννη Κότσιρα, της Ορχήστρας Ρυθμός και της Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Με την εκδήλωση αυτή, που διοργάνωσε από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, εγκαινίασε για φέτος, σειρά εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Ήχος και Φως Αρχαίων Τόπων», με την οποία στοχεύει στην εξοικείωση των κατοίκων με το αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό απόθεμα του τόπου.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου η οποία αφού καλωσόρισε το πλήθος του κόσμου, τους μουσικούς, τον σολίστ και τη χορωδία στα τείχη της Ακρόπολης, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο του Μάνου Ελευθερίου.

Ευχαρίστησε επίσης, τους ανθρώπους που συντέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της μουσικής βραδιάς: τους Αντιδημάρχους Αποστόλη Κυριαζή, Σοφία Ταστεμίρογλου και Ντίνα Μπένου, τους υπαλλήλους του Δήμου υπό την επίβλεψη του Προϊσταμένου τους Πολύζου Καραμπάση, το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, το Κέντρο Υγείας και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Γιώργο Νεχωρίτη, τον Ιατρό Κώστα Λιούπη, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Λάρισας, τους Ενεργούς Πολίτες.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι η Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου είναι από τα πιο σπάνια και μεγαλοπρεπή μέρη στη Θεσσαλία.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος στον δικό του χαιρετισμό, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «για τέταρτη συνεχή χρονιά γίνεται η εκδήλωση στο συγκεκριμένο μέρος και φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σπουδαίους καλλιτέχνες».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ακρόπολη αποτελεί ένα κόσμημα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ήδη περνάει σε δεύτερο στάδιο η μελέτη για την περιοχή Κατράνα, ένα έργο που θα συνδέσει την Ακρόπολη με τον Απιδανό».
Στη συνέχεια ξεκίνησε η συναυλία αλλά διεκόπη μετά από μία μικρής διάρκειας καλοκαιρινή βροχή. Ξεκίνησε εκ νέου μετά από 20 λεπτά όπου παρουσιάστηκε ο σολίστ Γιάννης Κότσιρας και αφιέρωσε ολόκληρη τη συναυλία στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου.
Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συμμετείχαν με ενεργό ενθουσιασμό για άλλη μια φορά στη περιβαλλοντική – πολιτιστική δράση του Δήμου Φαρσάλων.