Στη φάση υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα αντιπλημμυρικό έργο στον Ενιπέα Ποταμό στη Γέφυρα της Αμπελιάς. Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία κοίτης και αναχωμάτων στον Ενιπέα Ποταμό κατάντι της Γέφυρας της Αμπελιάς», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία εντάσσουμε και δημοπρατούμε έργα χρήσιμα για την κοινωνία, που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο που θωρακίζει την περιοχή, τις περιουσίες των πολιτών και την παραγωγή τους. Με έργα όπως αυτό δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».
Αντικείμενο έργου:
Με το συγκεκριμένο έργο υλοποιούνται  εργασίες  για την αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων εκτάσεων του Ενιπέα ποταμού και ειδικότερα των υδραυλικών στοιχείων εντός της ευρείας κοίτης του ποταμού κατάντι της γέφυρας Αμπελιάς του Δ.Δ. Αμπελιάς του Δήμου Φαρσάλων.  Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:  
•    Καθαρισμός της βαθείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις
•    Συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων
•    Συντήρηση, προστασία και ενίσχυση του αναβαθμού που προστατεύει την σκυροδετημένη λεκάνη ηρεμίας κατάντι της γέφυρας Αμπελιάς
Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι εννέα (9) μήνες.