Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Φαρσάλων για την αποκατάσταση των περιοχών οι οποίες, λόγω της έκτακτης συγκυρίας του Ιανού, είχαν χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση φερτών υλικών.

Τις τελευταίες ημέρες, χωματουργικά μηχανήματα επιχειρούν τόσο στην είσοδο της πόλης από Βόλο, στο ύψος του κοιμητηρίου, όσο και έξω από το Βασιλί, για την απομάκρυνση μπάζων. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, έλαβαν χώρα και παράλληλες εργασίες ανάπλασης της περιοχής, οι οποίες ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας τονίζει τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα των μεγάλων φυσικών καταστροφών που έπληξαν την επαρχία μας μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό να εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πλέον, είμαστε στη φάση που απομακρύνουμε όλα εκείνα τα μπάζα και τα φερτά υλικά που μας έφερε ο «Ιανός», από τις περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν λόγω της έκτακτης συγκυρίας, για την εναπόθεσή τους. Είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθούν οι χώροι στο περιβάλλον ακέραιοι, ως είχαν».