Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ο Δήμος Φαρσάλων υπέβαλε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου "Αστικές Αναπλάσεις Πόλεως Φαρσάλων ΙΙ ( Ο.Τ.Γ. 305Ε & Ο.Τ. Γ305Ζ) " για τη δημιουργία πλατείας και την ανάπλαση της περιοχής στη βορειοανατολική ενότητα της πόλης των Φαρσάλων (βόρεια του 1ου Γενικού Γυμνασίου – Λυκείου). Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και υποβλήθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».
Το πρόγραμμα ενισχύει έργα, δράσεις και άλλες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.
Δικαιούχοι του Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση 2017» του προγράμματος είναι οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της χώρας που έχουν τουλάχιστον έναν οικισμό με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες του έργου:
α) Στα Ο.Τ Γ 305 Ε & Ο.Τ Γ 305 Ζ, θα εκτελεστούν οι εργασίες αφαίρεση φυτικής γης, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για την δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δένδρων και θάμνων και εργασίες φωτισμού και
β) Στην Ανώνυμη δημοτική οδό που διέρχεται από το Ο.Τ 305 Ε και το Ο.Τ 306 Ζ θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων με αφαίρεση φυτικής γης, κατασκευή επιχωμάτων, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση δένδρων και φωτιστικών δωμάτων, καθώς και άρδευσης.