Την περιοχή των Φαρσάλων επισκέφθηκε  και πάλι η βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνη Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί εκ νέου από τη δημοτική αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και να πραγματοποιήσει αυτοψία σε υποδομές, εκτάσεις και επιχειρήσεις,  που έχουν πληγεί, επισημαίνοντας, μετά την επίσκεψή της, τα εξής:

«Πήρα την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσω συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο της περιοχής κ Μάκη Εσκίογλου και παράγοντες του δήμου, προκειμένου να διαπιστώσω πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης της περιοχής από τις δραματικές συνέπειες του «Ιανού» και σε ποια ακριβώς θέματα εμφανίζεται καθυστέρηση.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων ,  περιέγραψε την κατάσταση της περιοχής με μελανά χρώματα και αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Φάρσαλα, σε πολλά επίπεδα.

Εστίασε το μεγάλο πρόβλημα στην καταστροφή βασικών υποδομών της περιοχής και στην αδυναμία αποκατάστασής τους, καθώς το ποσό των 2 εκ ευρώ που διατίθεται από την Κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό είναι ανεπαρκές, ακόμη και για τα στοιχειώδη.

Ζητάμε, μαζί με το Δήμο Φαρσάλων, από το Υπουργείο Εσωτερικών, με νέο συμπληρωματικό τεχνικό πρόγραμμα, επιπλέον επιχορήγηση προκειμένου να αποκατασταθούν οι βασικές υποδομές , όπως των κεντρικών δρόμων.

Περαιτέρω, είναι εμφανής η έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η διαχείριση χιλιάδων αιτήσεων των πληγέντων κατοίκων, που αυξάνονται καθημερινά απελπιστικά.

Μετά την συνάντησή μου με τον κ Δήμαρχο, επισκέφθηκα χωριά των Φαρσάλων και είδα με τα μάτια μου …πρώην δρόμους,  οι οποίοι δεν υπάρχουν πια!

Είδα επιχειρήσεις που έχουν κλείσει. Συνάντησα παραγωγούς σε απόγνωση και κτηνοτρόφους σε πλήρη καταστροφή των υποδομών τους και απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η κατάσταση σε λίγο δεν θα είναι αναστρέψιμη. Πρέπει σήμερα και τώρα να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής σε τρεις άξονες: την πρωτογενή παραγωγή, την απασχόληση και τις σύγχρονες υποδομές.

Απαιτείται μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, για την οικονομία της περιοχής που κινδυνεύει πλέον σοβαρά με ερημοποίηση και εγκατάλειψη, κυρίως από τους νέους κατοίκους της.

Δεν φτάνουν οι υποσχέσεις και  οι ευχές . Τώρα τα Φάρσαλα απαιτούν σχέδιο, ολοκληρωμένο , με συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αλλιώς η κρίση, θα τα καταπιεί…»