Στα Φάρσαλα μετέβη η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη και συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε,  με πρωτοβουλία των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων και των Προέδρων Συνεταιρισμών της περιοχής, με αντικείμενο τις πρόσφατες καταστροφές από τον Ιανό και την αντιμετώπιση των τραγικών προβλημάτων. 

Η κ Λιακούλη, συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και επισημαίνοντας τα εξής:   

 «Η σύσκεψη που προκάλεσαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και των Συνεταιρισμών Φαρσάλων, ήταν σημαντική.  Η πρωτοβουλία τους, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. 

Η κατάσταση στα Φάρσαλα είναι απογοητευτική. Οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους και καθημερινά αναδεικνύονται καινούρια προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Εκτός από τα ανακουφιστικά μέτρα,το Κίνημα Αλλαγής ήδη πρότεινε μια νέα δέσμη μέτρων  που αφορούν την περιοχή, αλλά επικέντρωσε κυρίως στην επόμενη ημέρα και στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης,  που ολοφάνερα δεν υπάρχει, σε  κυβερνητικό επίπεδο.

 Κατέθεσα άμεσα και ήδη συζήτησα στη Βουλή, δύο επίκαιρες ερωτήσεις για τα Φάρσαλα και την καταστροφή τους , τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην αγροτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.  

Εκτός από τα μέτρα ανακούφισης, κανένα άλλο ολοκληρωμένο σχέδιο δεν υπάρχει. Αυτά είπαν δημόσια οι υπουργοί. 

Άρα το ερώτημα που τίθεται, είναι πώς θα προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα; Πώς θα ξαναγίνει παραγωγικός ο τόπος των Φαρσάλων, πώς θα ξαναγίνει κανονική η ζωή των Ανθρώπων, πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, πώς θα συνεχίσουν να παράγουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τα προϊόντα τους; 

Οι εννέα προτάσεις που κατέθεσαν οι πρόεδροι κοινοτήτων και συνεταιρισμών της επαρχίας Φαρσάλων, πρέπει να οργανωθεί και να προχωρήσει. 

Η πρόταση που υποβάλλω αφορά τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου διαβούλευσης, εκπόνησης συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου προς την Κυβέρνηση και σθεναρής διεκδίκησης από όλους εμάς, με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στόχο.  

Η αυτοδιοίκηση, α και β βαθμού, οφείλει να πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Είναι ο καθύλην αρμόδιος φορέας διεκδίκησης και δημιουργίας μετώπου, μαζί με όλους τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.  

Πρέπει να ζητήσουμε εδώ και τώρα, την δέσμευση για την επόμενη μέρα, με σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό. 

Όλα τα υπόλοιπα είναι, λόγια και ευχές…

Με ευχές όμως ούτε η λάσπη φεύγει , ούτε οι υποδομές ξαναγίνονται, ούτε το χωράφι παράγει, ούτε η επιχείρηση λειτουργεί, ούτε τελικά οι Άνθρωποι επιστρέφουν στην πραγματική  ζωή…»