Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου Θεοφάνη Τακούδη  και του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος απονιτροποίησης σε γεώτρηση στον Σταθμό Φαρσάλων, προϋπολογισμού 59.300 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Το έργο θα εκτελεστεί σε τριάντα ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος απονιτροποίησης σε γεώτρηση στον σταθμό Φαρσάλων, της ΔΕΥΑ Φαρσάλων. Με το παραπάνω έργο επιτυγχάνεται η απομείωση των νιτρικών σε μηδενικό επίπεδο από ποσότητα νερού 40 κ.μ. ωριαίως να αποκτά τιμές νιτρικών πολύ χαμηλότερες των επιτρεπτών νομοθετικά ορίων. Η βελτίωση της ποιότητας του νερού διασφαλίζει τη δημόσια υγεία.
Για την αφαίρεση των νιτρικών επιλέγεται η μέθοδος της ιοντοεναλλαγής. Θα χρησιμοποιηθεί ειδική επιλεκτική ρητίνη ανιόντων, η οποία ανταλλάσσει τα νιτρικά ανιόντα με ιόντα χλωρίου (Cl-) καθώς το νερό διέρχεται από τη ρητίνη και έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης νιτρικών σε ποσοστό > 90%. Η ρητίνη αναγεννάται με κορεσμένο διάλυμα NaCl (αλατόνερου).