Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενόψει της έναρξης περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «OΣΔΕ 2017-Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017», την Πέμπτη 23 Μαρτίου το απόγευμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.
Την ημερίδα άνοιξε η γεωπόνος του Δήμου Φαρσάλων κα. Καλφούτζου και ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τριανταφύλλου Νίκος, οι οποίοι χαιρέτησαν την ημερίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην πόλη μας.
Ομιλητές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο κ. Αθανάσιος Βαλιώτης (προιστάμενος Δ/νης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας), ο Τσακνάκης Πέτρος (Ελεγκτής Γεωπόνος ΠΔ Θεσσαλία – Στερεάς Ελλάδας) και ο Ζαρμακούπης Κων/νος (Ελεγκτής κτηνίατρος ΠΔ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας). Αγρότες από την επαρχία Φαρσάλων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τεράστια σημασία που έχει η σωστή υποβολή της αίτησης, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες, όσο για την αποφυγή προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα μας.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων της επαρχίας, σχετικά με τα σημεία που πρέπει να προσέξουν και τα παραστατικά που πρέπει να διαθέτουν κατά την υποβολή της αίτησης και κατά τους μετέπειτα ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις που οδηγούν σε προβλήματα στην πληρωμή τους. Τέλος, ενημερώθηκαν και για άλλα θέματα που συνδέονται με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, συνδεδεμένες ενισχύσεις, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ.

Η παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων παραγωγών βοήθησε ιδιαίτερα όσους παρακολούθησαν την ενημέρωση, καθώς σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο ενημερωμένος παραγωγός δηλώνει σωστά και πληρώνεται έγκαιρα, χωρίς μειώσεις και καθυστερήσεις.
Στην ημερίδα επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα στους παραγωγούς, ότι όσο νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση, με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/5 αυστηρά, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει στη διάθεσή του ο παραγωγός για διόρθωση λαθών πριν την πληρωμή. Πραγματοποιήθηκε κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς, να σπεύσουν είτε στα πιστοποιημένα Kέντρα Yποβολής Δηλώσεως (Κ.Υ.Δ) είτε μόνοι τους μέσω του opekepe.gr να υποβάλουν την αίτηση τους.
Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς ενημέρωσης και υποβολής δηλώσεων καθώς και αρκετοί παραγωγοί οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματα τους στους υπεύθυνους του οργανισμού και στη συνέχεια απαντήθηκαν αναλυτικά τα ερωτήματα τους από τον επίσημο φορέα.
ifarsala.gr