Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του δήμου Φαρσάλων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του υπολοίπου του χειμώνα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών στα χωριά της δημοτικής ενότητας Ενιπέα, η Τεχνική Υπηρεσία υλοποιεί διανοίξεις και παρεμβάσεις σε αποστραγγιστικά στην Υπέρεια, το Ευϋδριο και το Βασιλί, καθώς και στην περιοχή του στρατοπέδου της 61 Μονάδας Επιστράτευσης.

Στόχος είναι η κατά το δυνατό μεγαλύτερη διοχέτευση των υδάτων μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, σε περίπτωση νέων καιρικών φαινομένων.

«Η πρόσφατη, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας εκτός από τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε, κοστίζοντας δυστυχώς τη ζωή και σε μια συμπολίτισσά μας, ανέδειξε και αδυναμίες στην αντιπλημμυρική θωράκιση πολλών περιοχών.

Έτσι, σήμερα προχωράμε σε νέα έργα ενδυνάμωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας με καθαρισμό αποστραγγιστικών και χάραξη νέων εκεί που κρίνεται σκόπιμο, ώστε να είμαστε κατά το δυνατό περισσότερο έτοιμοι σε μία πιθανή νέα βροχόπτωση.

Η Τεχνική Υπηρεσία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρεμβάσεις όλο το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας.