Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων το 1ο  Ανοικτό τουρνουά σκάκι, το οποίο εντάχθηκε από το Δήμο Φαρσάλων στο πλαίσιο της γιορτής χαλβά.

Το τουρνουά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές έφθασαν τις 65 και συνδιοργανώθηκε από τους Σ.Σ.Φαρσάλων και  Γ.Σ.Φαρσάλων σε συνεργασία με τον ΟΠΑΚΠΑ του ΔΦ. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τιμήθηκε από το Δήμο, ο κ. Λούκας Δημήτριος, ο οποίος επί χρόνια παρέδιδε αμμισθί μαθήματα σκάκι σε μαθητές της πόλης. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος κ. Καραχάλιος Άρης, ο οποίος έδωσε και το «εναρκτήριο λάκτισμα» κάνοντας την 1η κίνηση στην 1η σκακιέρα. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων, μικρά παιδάκια της πόλης έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το σκάκι παίζοντας στην υπαίθρια σκακιέρα που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Στο αγωνιστικό μέρος νικητές αναδείχτηκαν οι Τσεκούρας Βασίλης (1ος), Κρομμύδας Βασίλης (2ος) και Λαγάρας Στέλιος (3ος), ενώ στο γκρουπ των «μικρών» νικητές αναδείχτηκαν οι Μιχάλης Χρήστος (1ος), Πλακιά Ναταλία (2η) και Μιχάλης Νίκος (3ος). 

Τα ΔΣ των Σ.Σ. Φαρσάλων και Γ.Σ. Φαρσάλων ευχαριστούν θερμά τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων και τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Δερλό, για τη οικονομική και ηθική συμβολή του στην πραγματοποίηση του τουρνουά , τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και Χαλβαδοποιών Φαρσάλων για τη διάθεση χαλβά σε όλους τους αθλητές, την ΣΚΑ. ΚΙ. Τρικάλων για τη διάθεση σκακιστικού υλικού, τους εθελοντές διαιτητές, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά.