Μήνυμα του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου:

"Φαρσαλινές και Φαρσαλινοί,

Παραμονή της μεγάλης μας επετείου, η Ελλάδα μας βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες, ευρισκόμενη στο μάτι του κυκλώνα μίας παγκόσμιας πανδημίας.

Συνθήκες που έρχονται να δοκιμάσουν τα όρια της ατομικής ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς.

Η στάση αυτή είναι μονόδρομος, γιατί μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος που απειλεί τη ζωή των συγγενών, των φίλων μας, τις ίδιες μας τις ζωές.

Στις έκτακτες συνθήκες απαιτούνται έκτακτα μέτρα κι εμείς ως δήμος Φαρσάλων φροντίσαμε να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, απέναντι στο συνάνθρωπο: Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη της κοινωνίας, όπως η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των αθλητικών δομών, των παιδικών χαρών, όλων των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και μέρους της λαϊκής αγοράς.

Γνωρίζω καλά πως κάποιες αποφάσεις ήταν δύσκολες, ίσως, κατά πολλούς, ακραίες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος μπροστά στην επιπολαιότητα των λίγων, να θυσιάσω την υγεία των πολλών.

Γι’ αυτό και κλείσαμε τον περιφερειακό δρόμο στο βουνό, ενώ παράλληλα αφαιρέσαμε τα παγκάκια από υπαίθρους χώρους. Για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει ούτε με την υγεία του, αλλά πολύ περισσότερο με την υγεία των άλλων.

Την ίδια ώρα έχουμε εφαρμόσει σχέδιο διαχείρισης αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, κρατώντας τις υπηρεσίες μας ανοιχτές, τις δομές μας λειτουργικές, χωρίς όμως να θυσιάσουμε την ασφάλεια των εργαζόμενων. Χαίρομαι καθώς βλέπω τους περισσότερους δημότες να πειθαρχούν σ’ αυτές τις αλλαγές και να περιορίζουν την άσκοπη χρήση των δημοτικών υπηρεσιών.

Υπάρχουν όμως και οι συμπολίτες μας που για κοινωνικούς λόγους ή για λόγους υγείας, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα μέσα στην πανδημία. Για το λόγο αυτό, ενδυναμώσαμε με κάθε μέσο τη δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με περισσότερους εργαζόμενους και με υλικοτεχνική υποδομή. Για να μη μένει αβοήθητος μέσα στην πανδημία, κανείς τόσο στην πόλη, όσο και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Φαρσάλων.
Φίλες και φίλοι,

Η αυριανή ημέρα, η 25η Μαρτίου, είναι η μέρα που η πατρίδα μας ξεκίνησε τον υπέρ πάντων αγώνα, είναι η μέρα που μας επιτρέπει σήμερα να λογιζόμαστε ελεύθερα.

Είναι η ίδια ημέρα που κι εμείς οφείλουμε να δώσουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό, με μοναδικό αλλά και πανίσχυρο όπλο, τον αυτοπεριορισμό, την εγκράτεια και την υπευθυνότητα.

Δε θα πρέπει λοιπόν να ατενίζουμε το μέλλον με πεσιμισμό ή απογοήτευση. Αντιθέτως, οφείλουμε να αντλήσουμε σθένος από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας και συντεταγμένα ως κοινωνία, ως κύτταρα αυτής της πολιτείας, να κάνουμε τα σωστά βήματα μέχρι την χαρμόσυνη εκείνη στιγμή που η πανδημία θα έχει εκλείψει. Και να είστε σίγουροι, πως η στιγμή αυτή δε θα αργήσει να’ ρθει.

Χρόνια πολλά σε όλους! Είθε η Μεγαλόχαρη που αύριο γιορτάζει, να φωτίζει το δρόμο του καθενός!

Μάκης Εσκίογλου – Δήμαρχος Φαρσάλων"