Δήλωση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας:

«Βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη καμπή της πανδημίας που απειλεί τις ζωές μας, τις ζωές των δικών μας ανθρώπων, την ομαλότητα στην κοινωνία και την οικονομία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες, είναι παντού.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία μας δέχονται αφόρητη πίεση και το προσωπικό τους καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή πλήθος συνανθρώπων μας.

Τα νέα από το επιστημονικό μέτωπο μπορεί να είναι αισιόδοξα για την παραγωγή εμβολίων που θα μας προστατεύσουν μελλοντικά από τον κορωνοϊό, όμως ο δρόμος μέχρι την τελική λύτρωση είναι μακρύς και επίπονος.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα παραμείνει για αρκετούς μήνες ακόμη. Ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέχρι το εμβόλιο να φθάσει στη χώρα μας, είναι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας.

Να φοράμε μάσκα, να περιορίζουμε τις κοινωνικές συναναστροφές, να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, να δείξουμε ανοχή στα μέτρα της πολιτείας και προπαντός να κλείσουμε τα αυτιά μας σ’ εκείνες τις επικίνδυνες απόψεις που διακινούνται στο δημόσιο διάλογο και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ο δρόμος που πορευόμαστε είναι δύσκολος, είναι όμως ο μόνος που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο ξέφωτο, σε έναν πλανήτη που θα έχει αφήσει πίσω του για πάντα την πανδημία που ήδη κόστισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Μαζί θα τα καταφέρουμε!»