Στο σπουδαίο έργο που ήδη έχει αρχίσει να επιτελεί το τμήμα μαιών στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, στους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, στάθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Ο κ. Εσκίογλου ενημερώθηκε από την υπεύθυνη μαία κ. Φωτεινή Πιτσάβα για τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο ήρθε να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό στον τομέα της πρόληψης με δωρεάν εξετάσεις τεστ παπ, της προετοιμασίας της γονεϊκότητας και της καθοδήγησης, υποστήριξης και φροντίδας στο θηλασμό και στη λοχεία.

Όπως εξήγησε η κ. Πιτσάβα ήδη περισσότερες από 150 γυναίκες προσήλθαν για την εξέταση τεστ παπ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 10 μαθήματα σε μέλλουσες μητέρες.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως το ενδιαφέρον από πλευράς γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο και πως ο αριθμός των εξετάσεων και των μαθημάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς έχουμε βγει από την καραντίνα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων συνεχάρη την μαία σημειώνοντας πως "το τμήμα μαίας στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων αποτελεί έναν ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα των  υπηρεσιών δημόσιας υγείας, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες και μέλλουσες μητέρες να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις και συμβουλευτική χωρίς κανένα κόστος".

"Στο πλαίσιο αυτό", συνέχισε ο κ. Εσκίογλου, "ο Δήμος Φαρσάλων θα είναι σταθερά συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενδυναμώνει το ρόλο του Κέντρου Υγείας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας".

Υπενθυμίζεται τέλος πως οι υπηρεσίες που παρέχονται από το τμήμα μαίας είναι οι εξής:

1 Ενημέρωση – πληροφόρηση σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού.

2 Δωρεάν λήψη τεστ Παπανικολάου (testpap ).

3 Ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό.

4 Μαθήματα προετοιμασίας για τον τοκετό και την γονεϊκότητα (προετοιμασία γονέων για τον μελλοντικό τους ρόλο).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2491350031.