«Τρέχουμε με ασφάλεια, μετακινούμαστε υπεύθυνα!», είναι το μήνυμα που στέλνει φέτος ο 8ος Αχίλλειος Άθλος που θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα, τη μεθεπόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η διοργάνωση θα γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 –Ασφαλείς αλλά και αισιόδοξες εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», υπό τη διοργάνωση φυσικά του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων.

Ο φετινός 8οςΑχίλλειος Άθλος – Δρόμος 21.2χλμ. και ο 5ος αγώνας δρόμου 5,2 χλμ., θα διεξαχθούν με αυστηρή τήρηση του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που προβλέπει περισσότερες εκκινήσεις, αυξημένο αριθμό εθελοντών, τήρηση αποστάσεων και σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε βήμα.

Σημειώνεται πως λόγω τήρησης του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου φέτος δε θα διεξαχθεί ο παιδικός – εφηβικός Αχίλλειος Άθλος.

Με στόχο την ανάδειξη της διοργάνωσης αλλά και την πληρέστερη πληροφόρηση γι’ αυτή, ο Δήμος Φαρσάλων φέτος εγκαινίασε την επίσημη ιστοσελίδα του Αχίλλειου Άθλου achilliosathlos.gr.

Στον ιστότοπο του Αχίλλειου Άθλου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα, την ιστορία του, την εξυπηρέτηση των δρομέων, των εθελοντών και των θεατών. Η νέα σελίδα είναι αμφίδρομα συνδεδεμένη με όλα τα γνωστά socialmedia.

«Είναι ευθύνη όλων μας να συμμετάσχουμε με ασφάλεια και με επιτυχία κάτω από αυτές τις νέες ασυνήθιστες συνθήκες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2491350141-2 & 2491350116 και www.farsala.gr