Το παρόν στη 14η Γιορτή Χαλβά έδωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης ξεναγήθηκε από το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής στα περίπτερα της Γιορτής, ενώ αργότερα, χαιρετίζοντας από το βήμα της εκδήλωσης, εξήρε την προσπάθεια που πραγματοποιούν για 14η συνεχόμενη χρονιά οι Φαρσαλινοί φορείς για την ανάδειξη του τοπικού γλυκίσματος.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός ανέφερε στον χαιρετισμό του τα εξής: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αποψινή εικόνα εδώ στην πλατεία των Φαρσάλων, στα Φάρσαλα που γιορτάζουν το ξακουστό στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, γλύκισμά τους, τον χαλβά.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή αλλά και σε όλους όσους συμβάλλουν σ’ αυτές τις τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ας μην ξεχνάμε, δεν αφορούν μόνον την ανάδειξη του χαλβά και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, αλλά της πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς των Φαρσάλων μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά με τον Αχίλλειο Άθλο που όμως διάβασα τα πάει περίφημα φέτος από συμμετοχές.

Λαός χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον. Και εδώ στα Φάρσαλα με την πολυδραστηριότητα του δήμου και όλων των Φορέων, δείχνετε καθημερινά το δρόμο για τη διαφύλαξη αυτής της κληρονομιάς μας συνολικά ως χώρα.

Γι’ αυτό και για μία ακόμη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να απονείμω τα εύσημα και να υπενθυμίσω πως ως αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως βουλευτής της περιοχής, ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό της Φαρσαλινής κοινωνίας».