Στην επανεξέταση όλων των αποφάσεων που πήρε η δημοτική αρχή από την επομένη των εκλογών και μετά θα προχωρήσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σε δήλωσή του ζητά από τον δήμαρχο κ. Αρη Καραχάλιο να ακυρώσει την αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου θα συζητηθεί θέμα που αφορά την αγοραπωλησία οικοπέδου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αν και επιδίωξή μας ήταν να μιλήσουμε ως επόμενη δημοτική αρχή Φαρσάλων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ωστόσο οι εξελίξεις στο δήμο επιβάλλουν τη σημερινή μας παρέμβαση.

Παρά το γεγονός πως ο απερχόμενος δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος είναι αρκετά έμπειρος στα αυτοδιοικητικά όντας στο αξίωμα τα τελευταία εννέα χρόνια, αλλά και γνώστης του θεσμικού πλαισίου, στην αυριανή Οικονομική Επιτροπή την οποία συγκάλεσε εκτάκτως, φέρνει ένα θέμα που εγείρει ζητήματα νομιμότητας και όχι μόνον.

Κατά την πληροφόρηση που είχαμε, ο κ. Καραχάλιος επισπεύδει διαδικασία αγοροπωλησίας οικοπέδου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά το «κατεπείγον» που προβλέπει ο νομοθέτης για το μεσοδιάστημα από τις τελευταίες εκλογές, μέχρι την παράδοση της διοίκησης. Το θέμα ωστόσο λαμβάνει και ηθικές διαστάσεις, τις οποίες θα αναδείξουμε στον κατάλληλο χρόνο.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η οποία αποφαίνεται της νομιμότητας των αποφάσεων των δήμων, ο δήμος Φαρσάλων επιχειρεί αναμορφώσεις στον προϋπολογισμό του, οι οποίες όμως επίσης δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το χαρακτήρα της «επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και γι' αυτό το λόγο είτε ακυρώνονται, είτε ζητούνται περαιτέρω εξηγήσεις.

Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε τον κ. Καραχάλιο να ματαιώσει την προγραμματισμένη για αύριο Οικονομική Επιτροπή στην οποία περιλαμβάνεται το προαναφερθέν θέμα της αγοροπωλησίας του οικοπέδου και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όλες οι αποφάσεις μετά τις εκλογές θα επανεξεταστούν από τη νέα δημοτική αρχή.»