Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) και ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων (ΓΣΦ) συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με μεγάλη επιτυχία - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - στα Φάρσαλα το τουρνουά μπάσκετ «MILKO τουρνουά 3Χ3» που είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για αγόρια και κορίτσια 8 έως 18 ετών, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).
Το καθιερωμένο ραντεβού του μπάσκετ με τα παιδιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίστηκε στα Φάρσαλα – στη σκεπαστή αγορά - μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία που υπάρχει ήδη με την ΕΟΚ σε μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός.
Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, καθώς στόχος των διοργανωτών, μέσα από το συγκεκριμένο τουρνουά, είναι να προτρέψει τους νέους να υιοθετήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να σηκώσουν το κεφάλι και να πιστέψουν στον εαυτό τους! Υπήρξαν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά με μετάλλια και αναμνηστικά δώρα. Τα τουρνουά 3X3 της ΕΟΚ διοργανώνονται με υποστηρικτές την GSA και την Molten.
Στο «MILKO τουρνουά 3Χ3» στα Φάρσαλα πήραν μέρος 416 παιδιά (304 αγόρια και 112 κορίτσια). Νικητής στον διαγωνισμό ελεύθερων βολών ήταν ο Δημοσθένης Γκανίδης και σε αυτόν των τριών πόντων ο Δημήτρης Κατμέρος. Οι αγώνες έγιναν σε 8 γήπεδα που αναπτύχθηκαν στο χώρο της σκεπαστής αγοράς.
Παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές: ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Κώστας Δερλός, η Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων Έρη Σιώμου, ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Κυριαζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βασιλείου, ο Ταμίας του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων Κώστας Λιούπης και αθλητικοί παράγοντες.