Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ψηλάφηση του μαστού που υλοποιείται τους τελευταίους τέσσερεις μήνες από τον Τοπικό Όμιλο για την UNESCO N. Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 42 γυναίκες.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τόλια Μαρία, η Επίκουρη Καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντιγόνη Πουλτσίδη, ο Επιμελητής Β ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Τσανάδης, και η Νοσηλεύτρια ΤΕ Μακρίδου Μιχαλίτσα. Έτσι λοιπόν, μια ομάδα επιστημόνων έχουν εμπλακεί στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση της ψηλάφησης του μαστού. Στόχος του προγράμματος, η ανίχνευση καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και η άμεση αντιμετώπιση του. Επιπρόσθετα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ωφελουμένων σε θέματα πρόληψης (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο-μαστολόγο) του καρκίνου.
Ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί την Πρόεδρο Θεοδώρα Κάλλα και τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου για την πραγματοποίηση του προγράμματος. Επίσης ευχαριστεί την ομάδα επιστημόνων για την άριστη αντιμετώπιση στις συμμετέχουσες και για το θεάρεστο έργο που επιτελούν.
Υπεύθυνη Δράσεων Υγείας: Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος Δήμου Φαρσάλων στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.