Ο βουλευτής Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος  του Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαου Βούτση ,κήρυξε με τον χαιρετισμό του την έναρξη του 19ου Πανελλήνιου Γαβουστήματος- Σύναξης Καππαδοκών στα Φάρσαλα.
Ο κ Νίκος Παπαδόπουλος ως γνήσιος Καππαδόκης, με ρίζες από τα Βίλα Καππαδοκίας ,ανέφερε στον χαιρετισμό του τα εξής :
«Αγαπητές φίλες και
Αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους  του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίου Νικολάου Βούτση, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, χαιρετίζω  και καλωσορίζω τους Καππαδόκες που παρευρίσκονται εδώ σήμερα στο 19ο Γαβούστημα .
Μιας συνάντησης, που διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας μας.
Για τη χώρα μας, που εδώ και μια επταετία βιώνει τις σκληρές συνέπειες στρεβλών επιλογών.
Είτε αυτές ήταν οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας,  είτε των εταίρων μας στην Ευρώπη, που μας  υπέδειξαν  από την αρχή της κρίσης τη λάθος συνταγή για την υπέρβασή της.
Όμως, σήμερα,  δεν χρειάζεται να μιλήσουμε άλλο για το παρελθόν.
Πλέον, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ξανακοιτάξει προς το μέλλον με αισιοδοξία. Και αυτό δεν είναι μια ευχή. Είναι η πραγματικότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα της επίμονης διαπραγματευτικής προσπάθειας  της ελληνικής  κυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, οριστικά,  σ’ ένα χρόνο από σήμερα, και να την βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.
Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, συνέβαλαν:  η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, η  έξοδος της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στις 12 Ιουλίου 2017 και  η αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης τον τελευταίο μήνα.
Όλες οι παραπάνω εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα την πρόσφατη  έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η δική μας εκτίμηση για την έξοδο από την κρίση, όμως,  δεν εξαντλείται στις αγορές. Εμείς, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής εξυγίανσης, αναγκαίας για την έξοδο από τα μνημόνια της σκληρής επιτροπείας, θεωρούμε ότι η χώρα  έχει  ανάγκη, επειγόντως, από ένα σοβαρό και μελετημένο αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε Περιφέρεια.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αρχές Οκτώβρη  θα διενεργηθεί Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Λάρισα ,παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ώστε να καθοριστούν σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Θεσσαλίας , αξιοποιώντας άμεσα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.
Γιατί, η Θεσσαλία  έχει φυσικό πλούτο. Έχει  κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή. Έχει μεταποίηση. Έχει τουρισμό με πολλές προοπτικές, βασισμένο στην φυσική της ομορφιά αλλά και σε μια μεγάλη ιστορική και πολιτιστική παράδοση.
Οι Καππαδόκες και οι πρόσφυγες  συνθέτουν μια πολύ  σημαντική κοινότητα.  Κρατάμε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες του προσφυγικού πολιτισμού ζωντανά. Για μας, αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά.
Η εκλεπτυσμένη κουλτούρα και η πολιτιστική μοναδικότητα των Καππαδοκών  συνέβαλλαν και συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση και την ενίσχυση του – εντός και εκτός συνόρων – ελληνισμού. Αυτή είναι μια κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας που οφείλουμε σαν πολιτικοί και πολίτες να τη διαφυλάττουμε.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο φετινό μας Γαβούστημα,  υγεία και  ευτυχία  τόσο στον καθένα προσωπικά όσο και στις οικογένειες σας.»