Την περασμένη Τετάρτη, 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών Δημοτικών παρατάξεων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και αντικείμενο το παζάρι των Φαρσάλων.

Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε με έντονο τρόπο ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί το φετινό παζάρι, δεδομένης της ιδιαίτερης συγκυρίας λόγω του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου μεταφέροντας τα δεδομένα που προκύπτουν από την διαρκή αξιολόγηση της κατάστασης κυρίως σε υγειονομικό επίπεδο, αλλά και τους φόβους για ενδεχόμενη ανάκαμψη της πανδημίας τους επόμενους μήνες, τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην διεξαχθεί η φετινή εμποροπανήγυρη.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Εσκίογλου «το παζάρι των Φαρσάλων είναι ένας θεσμός αιώνων, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα που δε χωρά δεύτερες σκέψεις: Αν δηλαδή θα επιμείνουμε στα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας, των ζωών των συνδημοτών μας, ή αν θα γίνει η εμποροπανήγυρη.

Η πανδημία είναι μεν σε ύφεση αυτή τη στιγμή, επιβάλλεται όμως η εγρήγορση και η ενδεχόμενη λήψη μέτρων έναντι του κορωνοϊού. Ήδη εξάλλου, σε πολλές περιοχές της χώρας, έχουν παρθεί αποφάσεις για ματαίωση αντίστοιχων ιστορικών θεσμών».

Με την παραπάνω τοποθέτηση του Δημάρχου συμφώνησε το σύνολο των παρευρισκόμενων οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους προς την ίδια κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, όταν και θα συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα.