Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθηκε σήμερα την εθιμοτυπική επίσκεψη των διευθυντών του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας Gioacchino Francesco La Torre, Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Messina και Σοφίας Καραπάνου, αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Τους δύο διευθυντές συνόδευε ο καθηγητής Alessio Toscano Raffa και εκτός του Δημάρχου τους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας και η Ειδική Συνεργάτις Βάσω Κων. Νούλα, η οποία ανήκει, εξάλλου, στην επιστημονική ομάδα του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας.
Το κλίμα της συνάντησης υπήρξε αδιαμφισβήτητα πολύ θερμό, δεδομένου των σχέσεων φιλίας και βαθιάς εκτίμησης ανάμεσα στους παρισταμένους. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ανασκαφικό πεδίο, καθώς η φετινή σεζόν ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα ερευνών. Προγραμματίσθηκαν τα περαιτέρω βήματα εξέλιξης του έργου, καθώς φέτος ολοκληρώνεται το πρώτο πενταετές πρόγραμμα και πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση το δεύτερο πενταετές.
Οι αρχαιολόγοι, για μια ακόμη φορά άδραξαν την ευκαιρία να εκφράσουν ενθουσιωδώς τις ευχαριστίες τους στον Δήμαρχο για την υποστήριξή του, υλικά και έμψυχα, στο έργο τους, δίχως την οποία το πρόγραμμα της Σκοτούσσας δεν θα μπορούσε ούτε να υλοποιηθεί, ούτε να εδραιωθεί και να προχωρήσει με τόσο γοργούς ρυθμούς.
Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας των Ιταλών επιστημόνων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε ένα νέο αρχαιολογικό πρόγραμμα μελέτης του κάστρου της Ερέτριας, υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων. Η έναρξη του προγράμματος αυτού σχεδιάζεται για την Άνοιξη του 2019.
Ο Gioacchino Francesco La Torre πρόσφερε στον Δήμαρχο το επίσημο ετήσιο μπλουζάκι της ανασκαφής και μια κεραμεική δημιουργία του Alessi, ενός διάσημου κεραμίστα από το Caltagirone της Σικελίας.