Μαθητές της Γ΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό  χώρο της αρχαίας Σκοτούσσας το πρωί της Παρασκευής 14/10/2016 και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την εδώ ανθρώπινη δραστηριότητα από την νεολιθική εποχή έως και το πρόσφατο παρελθόν. 

Στη διάρκεια της ξενάγησης τους, οργανωμένοι σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία, εντόπισαν την μεθοδολογία της συγκεκριμένης έρευνας και φωτογράφησαν υλικά, εργαλεία, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τους πρωταγωνιστές -καθηγητές και φοιτητές- εν δράσει, σε ποικίλα στιγμιότυπα!

Το υλικό που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα, θα το επεξεργαστούν οι μαθητές το αμέσως επόμενο διάστημα στο σχολείο, ολοκληρώνοντας σχετικό project (μορφές και διαδικασία έρευνας), και  στο πλαίσιο του μαθήματος της σχολικής τεχνολογίας,, θα το παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους.

Λίγο πριν την αναχώρηση, είχαν την μοναδική εμπειρία να γίνουν και οι ίδιοι ερευνητές, αφού για τις ανάγκες της επιφανειακής έρευνας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων, σε οριοθετημένη περιοχή  συνέλεξαν ευρήματα κατ' εκτίμηση (κεραμικά κ.α.) σε πλαστικούς σάκους με ειδική σήμανση και τα παρέδωσαν στα μέλη της ερευνητικής αποστολής.

Μαθητές και συνοδοί καθηγητές συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους υπευθύνους στο πεδίο, αλλά και στο Δήμο Φαρσάλων για τη δυνατότητα συμμετοχής στο εξαιρετικό εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα .

ΘΕΟΦΆΝΗΣ ΚΟΥΒΟΥΝΑΣ/ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ΤΗΛ 6972160322