Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη θα εορταστεί σ΄ όλη τη χώρα σήμερα 15 Αυγούστου, η γιορτή της Παναγίας. Για τα Φάρσαλα η ημέρα αυτή είναι ιστορική και η γιορτή είναι διπλή, καθώς πριν από 136 χρόνια και συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου 1881, έγινε η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό.

Χθες, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του αρχιερατικού κ. Καλλιώρα και ιερέων από όλες τις ενορίες της επαρχίας, ενώ στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας και του επιταφίου της Παναγίας δια μέσω των κεντρικών οδών της πόλης.

Με την επιστροφή στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δόθηκε αρτοκλασία. Στις 11 μ.μ. πραγματοποιήθηκε νυκτερινή θεία λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής στις 15 Αυγούστου 2017 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γίνει θεία λειτουργία και δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Ευθυμία Μπολούτσου.

Ακολούθως θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (βρίσκεται δίπλα στον ναό) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Το παρόν στην θεία λειτουργία έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Καραχάλιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ. Μπαμπανίκας και Τριανταφύλλου, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα Συροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Παναγιωτοπούλου, Γκατζόγιας, Βαρακλιώτης, Αρσενόπουλος Αγγελακόπουλος, Παπαγεωργίου, Κατσιαούνης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Παύλου, ο πρόεδρος του εμπορικού κ. Πιτσάβας, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ κ. Δραχμάνης, η πρόεδρος τοπικής ΔΗΜΤΟ κ. Γκότη, Υποδ. Α.Τ. κ. Μπέτσικος καθώς και πλήθος κόσμου.

ifarsala.gr