Για τον εορτασμό των αποκριών 2018 ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, πάρτυ και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους και καρναβαλική παρέλαση, με τίτλο: «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2018».
Ειδικότερα:
Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο: “Όλη η πόλη ένα πάρτυ” διοργανώνεται από τον Δήμο Φαρσάλων, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Δημαρχείου με ώρα έναρξης 8 το βράδυ και είναι ένα αποκριάτικο μασκέ πάρτυ που απευθύνεται κυρίως σε νέους και σε όσους αισθάνονται νέοι. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από ανάλογη ηχητική–μουσική κάλυψη, ώστε να δημιουργηθεί η προσδοκώμενη αποκριάτικη ατμόσφαιρα.
Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Κυνήγι του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού» πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φαρσάλων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), σε συνεργασία με τους Προσκόπους Φαρσάλων. Είναι ένα παιχνίδι πόλης  που ξεκινάει από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και μετακινήσεις εντός της πόλης των Φαρσάλων.
Παράλληλα (Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018) στην πλατεία Δημαρχείου με ώρα έναρξης 11 το πρωί πραγματοποιείται παιδική αποκριάτικη εκδήλωση (τρίτη εκδήλωση) με τίτλο: «Αποκριάτικο Πάρτυ εξερεύνησης και μυστηρίου…!!!» από τους «ΠασπΑrtου» και το δημιουργικό εργαστήρι «Καλικατζούρα». Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ).
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής κορυφώνονται με την Καρναβαλική Παρέλαση (τέταρτη εκδήλωση) που πραγματοποιείται μετά από 23 χρόνια στην πόλη μας, επιδιώκοντας μια απόδραση από την καθημερινότητα και μια ολοκληρωμένη πρόταση ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια. Στην παρέλαση συμμετέχουν σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία και φυσικά κάτοικοι του Δήμου μας και όχι μόνο, με κύριο θέμα θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις του τόπου μας. Στις καλύτερες συμμετοχές θα απονεμηθούν αναμνηστικά έπαθλα και βραβεία. Η παρέλαση των πληρωμάτων γίνεται στην οδό Λαρίσης με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα, με εκκίνηση το χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου (κτίριο ΚΑΠΗ) και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.
Θα ακολουθήσει βράβευση της νικήτριας ομάδας του «1ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού» και βραβεύσεις των πληρωμάτων των καρναβαλιστών ( α) καλύτερου θέματος-ιδέας β) καλύτερης παρουσίας–εμφάνισης γ) πολυπληθέστερης ομάδας ).
Στη συνέχεια τα χορευτικά του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. θα πλέξουν γαϊτανάκι και θα ακολουθήσει χορός για όλους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του καρνάβαλου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, όπου από τις 11 το πρωί υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή και γιορτάζουμε τα κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό, στις παρακάτω περιοχές εκδηλώσεων:
-    Φάρσαλα-Πάρκο Πολιτιστικού Κέντρου
-     Υπέρεια- θέση "Χτούρι"
-     Ναρθάκιο-θέση "Πλατάνα"
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το “Φαρσαλινό Καρναβάλι 2018” να αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο, να προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά, να προσφέρει ένα μοναδικό χρώμα και κέφι στην πόλη, να δημιουργήσει επισκεψιμότητα και να τονώσει την τοπική οικονομία.