«Ένα από τα “φάρμακα” για την “ίαση” της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και καιρό, είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αυτονόητη αλήθεια δεν μετουσιώνεται σε πρακτικές πολιτικές. Αντιθέτως παρακολουθούμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο αγροτικό εισόδημα». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τους συνδιοργανωτές της 17ης Γιορτής Αμυγδάλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαριστεί «θερμά για την πρόσκληση», εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις στο Συκούριο «καθώς από καιρό, έχω αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση να είμαι εκ των παρουσιαστών του βιβλίου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου “Συνάντηση με το Μυστήριο”, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δραττόμενος της ευκαιρίας, σημειώνει στο μήνυμά του ότι «τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας, όπως το αμύγδαλο που παράγει η περιοχή μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τη τοπικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το αμύγδαλο αποτελούν εκτός των άλλων και δράσεις εξωστρέφειας ενός προϊόντος που αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο κινείται η τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα “φάρμακα” για την “ίαση” της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και καιρό, είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αυτονόητη αλήθεια δεν μετουσιώνεται σε πρακτικές πολιτικές. Αντιθέτως παρακολουθούμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο αγροτικό εισόδημα. Πρόκειται για λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές. Με τέτοιες πολιτικές δεν πάμε μπροστά. Η πρωτογενής παραγωγή, ο Έλληνας αγρότης πρέπει να μπει στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτείας με σειρά φορολογικών και άλλων κινήτρων, που θα αυξήσουν την απόδοση και την παραγωγικότητα. 

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να προβάλλουν με όμορφες πρωτοβουλίες το αμύγδαλο, ως τρόφιμο με πολλαπλές χρήσεις και υψηλή διατροφική αξία, ως συστατικό γλυκισμάτων, άλλα και ως αγροτικό προϊόν με μέλλον και ελπιδοφόρα προοπτική».